"Az RMDSZ a romániai politika stabilizációs tényezője"

„Az RMDSZ a romániai politika stabilizációs tényezője, 25 év alatt valamennyi romániai párt számára bebizonyította, hogy hiteles partner, sikerrel képviseli Romániát, Erdélyt és közösségünket az Európai Unióban” – mondta el pénteken este Vincze Loránt a szatmárnémeti Nord Vest TV-ben, valamint az Informația TV-ben az európai parlamenti választások kapcsán tartott vitaműsorban, amelynek az RMDSZ jelöltje mellett román pártok képviselői is jelen voltak.

A Szövetség európai parlamenti képviselőjelöltje kiemelte, az RMDSZ Románia európai uniós és euroatlanti integrációjának egyik első kezdeményezője volt, és most, amikor a szomszédságunkban, Ukrajnában polgárháború van kibontakozóban, látnunk és értékelnünk kell azt az irányt, az európai elkötelezettséget és európai utat, amelyen Románia halad, azt a biztonságot, amelyet az EU és a NATO nyújt Romániának. Mint hozzátette, az RMDSZ EP-képviselői bebizonyították Brüsszelben, hogy szakértelmükkel és felkészültségükkel Románia, Erdély és közösségünk érdekeinek képviselői.

 A politikus a műsorban elmondta: vannak olyan kérdések, amelyek esetében az ország és a közösség szempontjait a pártérdekek fölé kell helyezni – ilyen a pénzalapok hatékonyabb felhasználása, a személyek és javak szabad mozgásának biztosítása, és valamennyi romániai polgárt érintő jogi vagy erkölcsi korlátozás feloldása. "Az RMDSZ eddig és ezentúl is partner lesz ezen európai érdekek közös képviseletében” – tette hozzá Vincze Loránt.

 Az RMDSZ jelöltjének kampánykörútja szombaton Bihar megyében folytatódott: Tótteleken a Hegyközi Ifjúsági Találkozón köszöntötte a cserkészeket és a majálisozó fiatalokat, délután pedig Köröstárkányban kampánycsapatával együtt a helybéliekkel együtt kalákázott a majdani óvoda épületének felújításában. Vincze Loránt útja Várasfenesen és Belényesújlakon, holnap pedig Arad megyében folytatódik.

 

Kimaradt?