Winkler Gyula: minden magyar közösség fontos Erdélyben

„Nincsenek fontos és kevésbé fontos erdélyi magyar közösségek. Vannak népesebb és kevésbé népes települések, vannak szám szerint nagyobb és kisebb közösségek, de nem lehet fontosabb egyik a másiknál. Minden magyar számít, mi minden erdélyi magyart képviselünk nemcsak helyi, de európai szinten is” – hangsúlyozta pénteken Winkler Gyula EP-képviselő Miriszlón és Marosdécsén, ahol a szórványközösségek kihívásairól beszélgettek a helyi véleményformálókkal.

„Nemcsak a szülőföldön való megmaradás a cél, hanem a gyarapodás, az életszínvonal emelése, a közösségek összetartása egész dél-Erdélyben és a Bánságban; a hunyadi, fehér, szebeni magyar szórványközösségeink megerősítéséért kell fáradoznunk. Csak akkor érünk el sikert, ha mindenki megmozdul, ha összefogunk, és együtt dolgozunk. Az RMDSZ egyformán fontosnak tartja az összes erdélyi magyar közösséget, legyen az a Székelyföldön, Partiumban vagy a szórványban. Az EP-választásokon is csak úgy tudunk sikerrel szerepelni, ha minden régió együtt dolgozik. Külön-külön nem tudja biztosítani az erős képviseletet az erdélyi magyarság egy része sem, csakis együttműködés és közös erőfeszítés által érhetjük el, hogy eredményes képviselete legyen a magyar érdekeknek itthon és Európában is” – jelentette ki az EP-képviselő.

Winkler Gyula karavánjához csatlakozott Ladányi Árpád Csaba, a Fehér megyei RMDSZ elnöke. Az RMDSZ EP-képviselőjelöltje péntek délután a Hunyad Megyei Magyar Napok eseményein vesz részt, Déván 18 órától megnyitja Balázs Orsolya fiatal művész fotókiállítását, majd 19 órától részt vesz a vajdahunyadi 6-os számú Általános Iskola magyar tagozata fennállásának ötvenéves évfordulója alkalmából szervezett véndiák-találkozón, melynek ő a fővédnöke.   

Kimaradt?