Antal: a fiatalok véleményére szüksége van a politikumnak

Antal Lóránd, az RMDSZ EP-képviselőjelöltje a május elsejét Arad megyében, a nagy múltú, idén jubiláló Kaszojálison töltötte, ahol a fiataloknak lehetőségük volt beszélgetni.

„Nem jó, hogy megváltoztak a példaképeink. Azok lettek a követendő példák, akik semmi mást sem tettek, csak meggazdagodtak. Nem euró milliókról kell ábrándozni, hanem azt valósággá változtatni, amit igazán meg szeretne tenni a fiatal. Tehát meg kellene győzni a szüleiket is arról, hogy engedjék meg, hogy a gyermek döntsön a saját sorsáról, s ne az anyja vagy az apja meg nem valósult álmát kelljen valóra váltania” – kezdte beszédét a Kaszojális színpadán Antal Lóránt, aki azt is elmondta, nem csodálkozik, azon, hogy a fiatalok elfordultak a politikusoktól.

„Négy éven keresztül folyamatosan kellene foglalkozni a fiatalokkal. Meg kellene kérdezni a véleményüket, hogy szerintük mit kellene másként tenni annak érdekében, hogy jobban menjenek a dolgok. Én arra vállalkoztam, hogy ebben az egy hónapban erről beszélek, és ha nem is tudom megváltani a világot, de arra rámutatok, hogy nem annyira rossz ez a hely, nem igaz, hogy mindenki elmenekül Erdélyből, mint ahogy az sem, hogy elítélendő generáció lennénk” – fogalmazott Antal Lóránt, a fiatalok EP-jelöltje.

Majd hangsúlyozta, az Európai Unió sok pozitív dolgot hozott Romániának, és Erdélynek, s ez a folyamat folytatódik, csak meg kell tanulni kihasználni a lehetőségeket. Így közös érdek az, hogy május 25-én legyen, aki képviseli az erdélyi fiatalok érdekeit is Brüsszelben.

Kimaradt?