Családi majálist tartottak a Maros-parton (GALÉRIA)

Gulyásfőzőverseny, asztalitenisz, mesesarok, néptánc és operett, beszélgetés az Európai Unióról – röviden összefoglalva ezek a programok várták csütörtökön egész nap a marosvásárhelyieket a Maros partján a Sörpatikával szemben.

„Nem lesz eső, csak délután öt után” – nyugtatott meg Koreck Mária szervező, amikor arról faggattuk, mi történik a Maros-parton, ha beválik az időjárás előrejelzés, és esni fog. Így is volt: négy után kezdtek gyülekezni a viharfelhők Marosszentgyörgy felől. De addig minden a terv szerint történt.

Hat csapat nevezett be a gulyásfőző versenybe. Az RMDSZ marosvásárhelyi szervezete, a VÉDEM Egyesület, a Lurkó Kuckó, a HIFA Románia és az Artecotour Egyesület gazdag programmal várta a vásárhelyieket, akik egylejes téglajeggyel vásárolhattak egy adag gulyást. Az így befolyt összeg a HIFA Románia számálájára jut – mondta el a maszol.ro-nak Koreck Mária.

Hozzávetőlegesen 300 adag kelt el, azon kívül még száz adag jutott a fellépőknek, meghívottaknak, önkénteseknek. Összesen 320 liter gulyást főztek, a vegetariánust paszullyal és krumplival, a hagyományost pedig kecske- és sertéshússal, de vadhússal, konyakkal, borral, vagy csak egyszerűen, krumpliból egy kis hússal, bő lére eresztve is készült gulyás – amely, talán épp az egyszerűségénél fogva, el is nyerte az első helyezést. 

 

Kimaradt?