Winkler: az önkormányzatok az európai alapokra építenek

Az önkormányzatok legfontosabb fejlesztési forrásai a következő időszakban az európai uniós alapok lesznek – ez volt a következtetése annak a Megyei Önkormányzati Konferenciának, amelyen Winkler Gyula kedd délután részt vett Aradon. 

Az EP-képviselő három héttel ezelőtt, az Arad Megyei Magyar Gazdák Egyesületének meghívására gazdákkal és vállalkozókkal találkozott, akiknek az új Közös Agrárpolitikát ismertette, most az Arad megyei polgármesterekkel és önkormányzati képviselőkkel az új regionális fejlesztési politika lehetőségeiről beszélgetett.

,,Az RMDSZ időben, még 2012-ben megszervezte azt a társadalmi és szakmai konzultációt, amely alapján kidolgoztuk az Erdély 2020 fejlesztési tervet, az elmúlt hetekben aktualizáltuk a dokumentumot, ugyanis ma már ismerjük az új, 2014-2020 közötti uniós költségvetési keret előírásait”– mondta Winkler Gyula, hozzátéve, hogy a Gazdasági Tanács hamarosan nyilvánosságra is hozza az Erdély 2020 fejlesztési terv aktualizált változatát.

 ,,Fontos felkészültnek lenni és jó érzés nekem hallani, hogy a magyar önkormányzatok Arad megyében sikeresen pályáztak az uniós fejlesztésekre. Mindig van helye a jobbnak, tovább kell javítani a pályázati eredményeket, mert közösségünk tagjai azt várják el, hogy élhetőbbek legyenek életkörülményeik, hogy a felzárkózás ne szlogen legyen, hanem a mindennapokban megélhető eredmény, ennek elérését célozza az Erdély 2020: a szülőföld fejlesztési terve”– hangsúlyozta az EP-képviselő.

Winkler Gyula aktuális politikai kérdésekről is tájékoztatta a jelenlevőket, kiemelve, hogy a május 25-ei EP-választások eredménye az önkormányzati, kormányzati munkát is befolyásolja. ,,Ha jó eredményt érünk el, ha erős brüsszeli képviselete lesz az erdélyi magyarságnak, ez az RMDSZ kormányzati szerepvállalásnak is nagyobb súlyt ad" – fogalmazott az EP-képviselő.

A találkozón részt vett Bognár Levente, az RMDSZ Arad megyei elnöke és Almási Vince Pál, Kisiratos polgármestere, a Megyei Önkormányzati Konferencia elnöke. Winkler Gyula kedden este Aradon közösségi fórumon vett részt, szerdán a karaván Temes megyében folytatja körútját.  

 

Kimaradt?