Június 4-re Kárpát-medencei utazást pályázhatnak diákok

Kárpát-medencei magyar középiskolásoknak hirdet diákutaztatási pályázatot a Rákóczi Szövetség a június 4-i Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából.

A szervezet MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a program célja, hogy a Kárpát-medence különböző országaiban élő magyar középiskolások ellátogassanak egy másik Kárpát-medencei ország településén működő magyar középiskolához, és így minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a diákok, tanárok, illetve intézmények között.

A programot idén is pályázati formában hirdette meg a Rákóczi Szövetség, amelyre bármely Kárpát-medencei középiskola jelentkezhet. A pályázat feltétele, hogy az utazó középiskolás csoport a Kárpát-medencében legalább egy határt átlépjen és egy másik iskolával közös programot szervezzen június 4-én. Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat a pályázat keretében, amihez a Rákóczi Szövetség - az utazásban résztvevő diákok számától függően - 100, 150 vagy 200 ezer forint utazási támogatást ajánl fel, illetve igény szerint segít a fogadó iskola közvetítésében - írták.

Kimaradt?