Winkler Gyula: kötelességünk ott lenni, ahol rólunk döntenek

„Brüsszelben minket érintő döntések születnek, függetlenül attól, hogy ott vagyunk-e, vagy sem. Éppen ezért nem hagyhatjuk, hogy nélkülünk döntsenek rólunk" – jelentette ki Winkler Gyula, az RMDSZ EP-választási listavezetője Ágyán, a közösség gyülekezeti termében, ahol jelen volt Bognár Levente aradi RMDSZ elnök, Erdős Bálint, a falu polgármestere és Módi József esperes.

A politikus szerint az RMDSZ-nek kötelessége jelen lenni és képviselni az erdélyi magyar érdeket minden szinten, ahol közösségünk sorsáról döntenek, legyen az helyi önkormányzat, megyei tanács, a bukaresti törvényhozás vagy az Európai Parlament. "Az erdélyi magyarok 25 éve megbíznak bennünk. A magyar közösség azt várja el tőlünk, hogy védjük meg jogainkat, tartsuk egybe közösségünket, érvényesítsük akaratunkat, nekünk pedig az a kötelességünk, hogy munkánk során minden magyar embert képviseljünk” – fogalmazott a jelölt.

Winkler Gyula hangsúlyozta, május 25-én az erdélyi magyarság európai képviseletéről döntünk. „Az a közös érdekünk, hogy minél több erdélyi magyart küldjünk Brüsszelbe. Mert az erdélyi magyarok érdekeikért csak az erdélyi magyar képviselők küzdenek, értékeinket csak ők viszik el Európába. Meg kell tartanunk, sőt, erősítenünk kell európai képviseletünket” – fogalmazott az EP-képviselő.

Kifejtette, hogy vannak az EP-ben még más őshonos kisebbségek, vagy velük szimpatizáló képviselők, de nekik is megvannak a saját érdekeik és problémáik, ha nincs ott az RMDSZ, senki nem fog az erdélyi magyarok ügyével foglalkozni.

A jelölt ezt megelőzően a kisjenői piacon beszélgetett a polgárokkal, és kapott erdőhegyi dughagymát a helyi árusoktól, hogy vigye azt is magával Brüsszelbe. 

 

Kimaradt?