Vincze Loránt az első szavazókhoz: a szavazati jog felelősséget jelent

Az életük első szavazása előtt álló diákok kérdéseire válaszolt, és az európai uniós továbbtanulási lehetőségekről, az Erasmus+ ösztöndíjrendszerről és számos gyakornoki programról beszélt Nagybányán Vincze Loránt RMDSZ-es európai parlamenti képviselőjelölt. 

A politikus a helyi Németh László Elméleti Líceum diákjainak tartott előadásán arra biztatta a továbbtanulásra készülő és pályaválasztás előtt álló fiatalokat, hogy minél jobban használják ki az Európai Unió kínálta lehetőségeket, hiszen azok amellett, hogy ingyenesek, olyan tudást és tapasztalatot biztosítanak, amelyek alkalmazásával sikeresen lehet érvényesülni itthon és erősíteni a közösséget.

„A mi közösségünk számára rendkívül értékes az a tudás és tapasztalat, amelyet egy tanulási lehetőség után hazahozunk Európából, és itthon kamatoztatni tudunk” – mutatott rá Vincze Loránt, hozzátéve, a fiatalok különösen érdekeltek abban, hogy mi történik az Európai Unióban, ezért fontos, hogy kinyilvánítsák véleményüket.

 „Nagykorúsításkor és az első választáskor nemcsak szavazói jogot kapunk, hanem felelősséget is: annak a felelősségét, hogy mi nemcsak egyénként szavazunk, hanem közösségünk sorsáról is döntünk. Ha nem veszünk részt a döntéshozatalban, akkor közösségként szenvedünk veszteséget” – figyelmeztetett Vincze Loránt, arra buzdítva a diákokat, május 25-én döntsenek felelősen és éljenek szavazati jogukkal, erősítsék a közösség érdekképviseletét.

 

Kimaradt?