Csendőri erődemonstráció Kolozsvár belvárosában (GALÉRIA)

Erődemonstrációt tartott a csendőrség kedden Kolozsváron, az intézmény erdélyi fennállásának 95 évfordulója alkalmából. A Béke téri bemutatóra százával érkeztek az egyenruhások és a civil kíváncsiskodók. A tér fölött helikopter körözött, amelyből egy terrorelhárító különítmény tagjai szálltak alá.

A közönség soraiban óvodások is voltak, egy részük a szüleit láthatta akcióban. A gyerekek ámulva sugdolóztak, vagy éppen az óvónéni szoknyáját szorongatták az izgalmas látvány miatt, amely a bűnözők megtorlásáról szólt.

A Diákművelődési házban beltéri előadással ünnepelték az évordulót, az épületben az évek során viselt csendőregyenruhákból és kellékekből összeállított kiállítást lehetett megtekinteni. Később a térre megérkezett a várva várt helikopter, amelyből egy terrorelhárító különítmény tagjai szálltak alá.

A térre megérkezett az ünnepségre a város polgármestere, Emil Boc is, aki széles mosollyal üdvözölve a jelenlevőket és a sajtó képviselőit. Ezt követően kutyákat mutattak be a közönségnek: a Sasha névre hallgató németjuhász félelmet nem ismerve győz le bármilyen akadályt parancsszóra, akár azért, hogy életet mentsen, akár azért, hogy bűnözőt fogjon el.

Az utána következő rottweiler bizony többre tartotta a bűnöző követését, megfélemlítését, autóból történő kicibálását, sőt akár megszaggatását is, mint a visszahívó parancsok betartását.

A helyszínre vezényelt óvodások többsége félt a látványos esemény ideje alatt, viszont Sashát tiszta szívből megtapsolták, amikor átugrott a tűzkarikán és semmi baja nem esett.

Kapcsolódók

Kimaradt?