Ezért evett ma mindenki banánt a Twitteren (GALÉRIA)

A Villareal fociklub megtalálta azt a szurkolóját, amelyik a vasárnap esti meccsen banánt dobott a barna bőrű Dani Alvesnek. A brazil focista azzal tette nevetségessé a pályán a rasszista aktust, hogy falatozni kezdett a banánból.

https://www.youtube.com/watch?v=_Zcvvd4llyE

Európai sportpályákon több évtizede ismert rasszista sértés, hogy a színes bőrű játékosoknak banánt dobnak az ellenfél őket gúnyoló szurkolói, Alves azonban merőben új választ adott erre, amikor lehajolt a banánért, falt belőle egyet, majd hozzálátott a szögletrúgáshoz.

Alves gesztusa annyira bejött mindenkinek, hogy a hétfőn a legnagyobb sláger a netes képmegosztókon a banánnal fotózkodás volt: a brazil válogatott Neymar kisfiával együtt pózol banánnal, az olasz miniszterelnök, Matteo Renzi pedig Prandelli szövetségi kapitánnyal banánozott.

Időközben a Villareal megtalálta a banánt bedobó szurkolót is, írja az AS című lap, az illető példás büntetésre számíthat, feltehetően jó időre kitiltják majd a stadionból. A szurkolót a többi drukker dobta fel, de nevét nem közölték, hogy nehogy a népharag ellene forduljon. A klub egyébként közleményt is kiadott, amelyben mélyen sajnálják az esetet.

Alves egyébként nem csak a banános epizóddal alkotott emlékezeteset a meccsen, hiszen két szögletrúgásából is öngól született, a meccset így 0-2-ről fordítva nyerte meg 3-2-re a Barcelona.

Aki nem elégszik meg az alábbi galériával az a siamotuttiscimmie, weareallmonkeys és somostodosmacacos hashtag alatt több száz további képet talál a Twitteren.

Kapcsolódók

Kimaradt?