Sógor: Agyagfalvának ma is üzenete van

"Agyagfalva az a hely, ahol egykoron székely őseink, autonóm közösségként saját sorsukról szabadon döntöttek. Ezért fontos ma is, hogy ennek a helynek az emlékét megőrizzük és szellemisége szerint ne adjuk fel törekvéseinket” – fogalmazott Sógor Csaba európai parlamenti képviselő hétfői udvarhelyszéki körútja során, melynek egyik állomása Agyagfalván volt. Az RMDSZ EP-képviselőjelöltjét Antal István parlamenti képviselő is elkísérte.

Sógor Csaba a helyi vezetőséggel folytatott beszélgetés során hangsúlyozta: Agyagfalva egy igen jelentős székelyföldi történeti emlékhely, amelynek napjainkban is fontos üzenete van.

,,Számunkra a székely közösség összetartozását szimbolizálja, és azt a fajta törekvésünket, hogy a számunkra fontos kérdésekben magunk dönthessünk, ne mások döntsenek rólunk a megkérdezésünk nélkül” – magyarázta a képviselő. Az EP-képviselő szerint ezért fontos az európai parlamenti választás, hiszen május 25-én arról döntünk, hogy Brüsszelben a döntéseket velünk együtt, érdekeink figyelembevételével vagy nélkülünk hozzák meg.  

 

Kimaradt?