Hegedüs Csilla: legyünk ott, ahol a sorsunkról döntenek

Maros megyei kampánykörútján az RMDSZ Nőszervezetének EP-képviselőjelöltje vasárnap Marosszentgyörgyre és Marosvécsre is ellátogatott Brassai Zsombor Maros megyei RMDSZ-elnök, valamint Csép Éva Andrea, az RMDSZ Maros megyei Nőszervezete elnökének kíséretében.

Sófalvi Sándor Szabolcs marosszentgyörgyi polgármester a városnapok keretében szólította színpadra Hegedüs Csillát, akinek megköszönte segítségét és kitartó támogatását, amelyet a helyi Máriaffi-kastély felújítása érdekében nyújtott Kelemen Hunor kulturális miniszter előző mandátumában, a tárcavezető örökségvédelmi tanácsosaként.

„A kételkedőknek csupán annyit tudok mondani, hogy az erős brüsszeli és bukaresti képviselet nélkül mi, itt helyi szinten nem sokat tudnánk tenni. Ezért támogassuk az RMDSZ jelöltjeit május 25-én” – összegezte a település polgármestere.

Rendhagyó nőszervezeti kampánynyitót tartott az RMDSZ Régeni Körzeti Szervezete a Marosvécsi Művelődési Otthonban, ahol a településvezető köszöntőjét követően hagyományőrző, de a kortárs művészetek fele is kitekintő ifjúsági előadással kedveskedtek a hölgyek.

„Miközben ezeket az ifjú hölgyeket néztem amint járták a verbunkost, arra gondoltam, nincs olyan, amit egy nő ne tudna elérni. De ezt nem elég csak nekünk tudnunk, széles körben el kell mondanunk: igenis helytállunk mi a legnehezebb tevékenységekben is. Ahhoz, hogy ezeknek a lányoknak nőkként, feleségekként, édesanyákként könnyebb legyen az életük, ki kell taposnunk előttük az utat, ösvényt kell vágnunk ott is, ahol most nincs. Ilyen ösvény az erdélyi magyar nők ügyeinek képviselete az Európai Parlamentben. Ezért kell mozgósítanunk minden hölgytársunkat és ott kell lennünk, el kell mondanunk a véleményünk a szavazás napján” – hangsúlyozta marosvécsi üdvözlőbeszédében Hegedüs Csilla, az RMDSZ Nőszervezetének jelöltje.

 

Kimaradt?