Sógor Csaba: az esélyt is meg kell látnunk az Európai Unióban

A maroshévízi és galócási református közösséggel találkozott vasárnap délelőtt Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő gyergyószéki körútja során. Az RMDSZ EP-képviselőjelöltje elmondta, gyakran jön el az életünkben a számadás időszaka, olykor a politikusoknak, egyházi vezetőknek, de férjeknek vagy feleségeknek is számba kell venni és értékelni kell az elmúlt időszak eredményeit.  

„Választási évben is egyfajta visszatekintést várnak el tőlünk, várunk el magunktól. Sokszor a mindennapi küzdelmeink során elfelejtük észrevenni mindazt, amit elértünk, amit megvalósítottunk, és csak azt látjuk, mi hiányzik még – fejtette ki Sógor Csaba, aki szerint keresztény emberként élni azt jelenti, hogy nem csupán saját gondjainkkal és nyomorúságunkkal vagyunk elfoglalva, hanem figyelni tudunk embertársainkra és képesek vagyunk nem csak a veszélyeket, hanem az esélyeket is meglátni utunk során. 

„Amikor az Európai Unióról beszélünk, akkor is gyakran csak azt emlegetjük, amivel nehezebben tudunk azonosulni. Itt a számadás időszaka, álljunk meg egy pillanatra és gondolkodjunk el azon, milyen új lehetőségeket kapott az erdélyi magyar közösség azáltal, hogy csatlakozott a nyugati országokhoz. Nézzünk szét a közösségünkben és meg fogjuk látni” – mutatott rá Sógor Csaba. Az RMDSZ EP-jelöltje arra hívta fel a figyelmet, hogy a keresztény emberek számadás során sosem mérlegelhetnek egyoldalúan. ,,Amellett, hogy mit kaptunk, azt is számba kell vegyük, hogy mi mit tettünk hozzá ehhez a világhoz, hogy mi hétköznapi életünk során, saját kis közösségünkben mivel járulunk hozzá ahhoz, hogy ez a hely, amelyet őseink hagytak ránk, élhető és biztos jövőt jelentsen az unokáink számára is – hangsúlyozta a képviselő.

 Sógor Csaba vasárnapi gyergyószéki körútja során Maroshévízre, Galócásra, Borszékre és Gyergyótölgyesre is ellátogatott. 

Kimaradt?