A Kolozs megyei közösségek bíznak Vincze Lórántban

A szórvány érdekek brüsszeli képviseletére kérte Vincze Lorántot a tordai, tordaszentmihályi és várfalvi közösség, amelyekkel az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje szombaton találkozott, kampánykörútja harmadik napján. Miután Tordán a helyi önkormányzati képviselőkkel és közösségszervezőkkel egyeztetett, a tordaszentmihályiak a helyi hagyományőrző csoport ünnepi műsorával várták a jelöltet.

„Ez a közösség jó példája annak, hogy a néphagyományok felélesztésével, az ifjúsági közösségszervezéssel, valamint a folyamatos közösségépítéssel hozzá lehet járulni a fennmaradáshoz. Az elmúlt hét évben ezen a településen 20 millió euró értékben valósítottak meg uniós beruházásokat, ami bizonyítja, hogy a helyi kezdeményezőkészség és a sikeres önkormányzati munka révén az európai unió által kínált lehetőségek a helyi közösségek javára fordíthatók” – mondta Vincze Loránt.

Erős és kitartó közösségnek nevezte képviselőjelölt a várfalviakat: a Kolozs megyei település helyi művelődési házában több mint száz helybéli volt kíváncsi az uniós lehetőségekre és a kisebbségi lét esélyeire. Hallgatóságának Vincze Loránt ígéretet tett arra, hogy Brüsszelben folytatni fogja az elkezdett munkát, és a kisebbségi jogérvényesítés mellett külön figyelmet szentel a szórványkérdésre is, úgy ahogyan ezt eddig is megtették az RMDSZ EP-képviselői Brüsszelben.

Kimaradt?