Sógor Csaba: továbbra is támogatja Brüsszel a székely gazdákat

„Az Európai Unió agrárpolitikája nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a székely gazdák könnyebben boldoguljanak a szülőföldjükön, megélhetésüket idehaza biztosíthassák, és biztos jövőt teremthessenek családjuknak” – fogalmazott Sógor Csaba a csíkdánfalvi állatvásáron és kiállításon. Április 25-én, szombat délelőtt a csíkdánfalvi Kubik gödörben több százan gyűltek össze a helyi és környékbeli állattartó gazdák hagyományos Szent György napi találkozójára.

,,A székely embereknek fontos, hogy itthon erős közösségben éljenek. Székelyföldön még mindig nagyon sokan mezőgazdaságból és állattartásból teremtik elő megélhetésüket. Nem könnyű dolog, földből és a földért élni, de azért vagyunk ott Brüsszelben, hogy képviseljük magyar érdekeinket és azt is elmondjuk, mire van szükségük a helyi gazdáknak” – fogalmazott Sógor Csaba.

Az EP-képviselő kihangsúlyozta: a mezőgazdasági döntések túlnyomó többségét Brüsszelben hozzák, a döntési folyamatban az Európai Parlament is egyenrangú félként vesz részt. ,,Az RMDSZ EP-képviselete is hozzájárult ahhoz, hogy az agrártámogatások rendszere a következő költségvetési időszakban is megmaradt az EU-ban, így székely gazdáink ezekből az erőforrásokból továbbra is részesülni tudnak” – hangsúlyozta Sógor Csaba.

Kimaradt?