Antal Lóránt: nem az egyetem az egyetlen lehetőség

Antal Lóránt, az RMDSZ és a MIÉRT EP-jelöltjének kampánykaravánja csütörtökön délelőtt Gyergyószékre érkezett. "Gyergyóremete példaértékű község, ahol az emberek felismerték, mit is jelent uniós közösségnek lenni, hogy ez komoly anyagi támogatást és számos lehetőséget rejt magában” – mutatott rá Antal Lóránt.

A fiatalokkal való találkozás során elmondta, a kitartó és következetes munka az, amely mindig meghozza az eredményét, és erre jelent bizonyítékot az, hogy Erdélyben rengeteg sikeres fiatal van, akiket nem a pénz határoz meg, hanem az, hogy szeretik, amit csinálnak. ,,Ők saját álmaikért dolgoznak, nem szüleik vágyait próbálják megvalósítani” – magyarázta az RMDSZ jelöltje.

Antal Lóránt Csomafalván a helyi tanácsülésen is részt vett, majd a fiatalokkal szembeni előítéletekről beszélgetett a helyi lakossággal. Beszédében hangsúlyozta, az előítéletek nem segítik sem a fiatalokat, sem azt a közösséget, amelyben élnek, éppen ezért nyitottan kell feléjük fordulni, s arra bíztatni őket, hogy merjék vállalni azt, amit szeretnek, mert abban lehetnek sikeresek. ,,Ha ez arról szól, hogy egyetem helyett a nagyapáik földműves tevékenységét folytatják, akkor ezzel nem csak ők, hanem az egész közösség nyerni fog” – fejtette ki Antal Lóránt.

Kimaradt?