Kisfilmmel lehet népszerűsíteni az adófelajánlást

Pályázatot hirdet a jövedelemadó 2%-ának felajánlására ösztönző videók készítésére a csíkszeredai székhelyű Élő Erdély Egyesület, a Civilek Erdélyért mozgalom keretében. Kreatív videókészítők május 12-ig küldhetik el az alkotásaikat, jelentős nyeremény reményében.

A pályázat kiírójának  célja, hogy minél több kreatív nézőpont és érv legyen elérhető azok számára, akik nem tudnak a 2% felajánlásának lehetőségéről, vagy nem akarnak élni vele. A leírás értelmében a versenyben magánszemélyek vehetnek részt, de a pályamunkák készülhetnek egyénileg vagy csapatban. Egyénenként, illetve csoportonként egy videóval lehet pályázni, a fődíj kétezer lej.

A filmekben érvelni kell a felajánlások mellett, illetve felmutatni, hogy a készítő, vagy mások miért élnek a lehetőséggel. Az egyesület kreatív, figyelemfelkeltő, elgondolkodtató és egyértelmű alkotásokat vár, amelyek lehetnek videofelvétel, animáció, bábfilm, gyurmafilm, kreatív dokumentumfilm, élőszereplős kisjátékfilm, illetve bármi, ami a megadott tartalmi és technikai feltételekbe illeszkedik – két percnél azonban nem lehetnek hosszabbak.

További információval az Élő Erdély Egyesület honlapja szolgál.

Kimaradt?