Bűnvádi eljárás indult Kiss Sándor ellen

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) bűnvádi eljárást indított a Bihar Megyei Tanács alelnöke, Kiss Sándor ellen - közölte csütörtökön honlapján a DNA. Az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnöki tisztségét is betöltő politikust csúszópénz elfogadásával, hivatali visszaéléssel és pénzmosással gyanúsítják.

A vádhatóság azt állítja, hogy három, 2003 és 2006 közötti ügy során Kiss Sándor és Mudura Sándor nagyváradi üzletember, a nagyváradi Lotus Pláza tulajdonosa összesen egymillió euró csúszópénzhez jutott. Az ügy hét gyanúsítottja között szerepel Miklóssy Ferenc, a debreceni Keviép kft. ügyvezetője is, akit pénzmosással gyanúsít az ügyészség.

A DNA közölte, hogy a nyomozásban együttműködött a magyarországi, hollandiai és németországi hatóságokkal, és a gyanúsítottak mindegyikét értesítette a bűnvádi eljárás elindításáról.

„Sértés let volna engem kihagyni”

Kiss Sándor 2000 óta tölt be vezető tisztséget a Bihar megyei önkormányzatban. 2004 és 2008 között a megyei tanács elnöke volt. A sajtóhoz eljuttatott csütörtöki nyilatkozatában arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy a DNA közleményében szereplő ügyeket már többször is vizsgálta a nyomozó hatóság, és mindig vádemelés nélkül zárta le azokat.

Az önkormányzati vezető kijelentette, "szinte sértésnek tűnt" számára, hogy ki akarták hagyni a vizsgálatból "egy fontos választási évben", amikor "az egész ország vizsgálat alatt van", és az államelnök valamint a miniszterelnök ellen is ügyészségi vizsgálat folyik.

Kimaradt?