Az RMDSZ is diszkriminációmentes kampányt szeretne

Kovács Péter főtitkár csütörtökön aláírta a Diszkriminációmentes kampány című dokumentumot – közölte az RMDSZ sajtóirodája.

A Nyílt Társadalomért Alapítvány által megfogalmazott, az európai parlamenti és a novemberi államelnöki választásokra vonatkozó felhívásban felszólítják a romániai politikai alakulatokat, valamint az egyéni jelölteket, hogy diszkriminációmentes, békés kampányt folytassanak.

,,2014-ben nemcsak a májusi európai parlamenti választások, hanem az őszi államelnöki kampány során is óvakodunk a gyűlöletre való uszítástól, az erőszakos retorikáktól. Az eddigi választási kampányainkhoz hasonlóan, most is kerülünk minden nemi-, faji-, etnikai és vallási hátrányos megkülönböztetést”– hangsúlyozta az RMDSZ főtitkára

Kovács Péter elmondta, a szövetség minden szükséges intézkedést megtesz annak érdekében, hogy választási kampányaiban, illetve egyéb tevékenységek során is a fentiekben megfogalmazott elvek szerint jár el, és erre biztatja a többi pártot is.  A politikus szerint a felhívásba foglaltak összhangban vannak az európai politikai pártok chartájával, amely a rasszizmus és a faji megkülönböztetés ellen való küzdelem egyik alapdokumentuma.

A Nyílt Társadalomért Alapítvány felhívását eljuttatta a romániai politikai alakulatok mindegyikéhez, valamint számos civil szervezethez is.

Kimaradt?