Két évet kapott a zágrábi magyar whiskys rabló

Beletörődött az első fokon hozott ítéletbe, és nem kíván fellebbezni, a zágrábi Whiskys rabló néven elhíresült horvátországi magyar nő, Drazics Zsuzsanna.

A határ menti Pélmonostoron született, kék szemű, harmincöt éves asszony, két gyerek anyukája tavaly június elsejétől szeptemberig öt bankot rabolt ki. A hatodik próbálkozása kudarccal végződött, elfogták - írja a borsonline.

Mint mondta, az egész akkor kezdődött, amikor a férje elhagyta, s ő munka nélkül maradt. „A kisfiam imád, s a helyzetet még elviselte, de kamaszkorú nővére beleroppant a ránk szakadt nyomorba. Elkezdett lopni és javítóintézetbe került. Egy hétvégi kimenője alkalmával azonban megtörtént, ami előtte sohasem. Enni kért, de én nem tudtam adni neki. Rettenetes érzés volt, szinte beleőrültem a fájdalomba” – mesélte Zsuzsanna.

Ekkor kölcsönkért a szomszédjától, vett egy műanyag pisztolyt, eldöntötte, hogy bankot rabol. Szimpatikusnak találta korábban Ambrus Attila módszerét, ő is egy felesből merítette a bátorságot a rablásaihoz.

Összesen kilencvenháromezer kunát (körülbelül 130 ezer eurót) vitt el öt bankból. A hatodik akció közben lebukott. A bíróság két év börtönre ítélte, az asszony nem fellebbezett.

Kimaradt?