Brit család: az anya 12, az apa 13, a nagyi 27 éves

Új gyermekpár tudhatja magáénak a legfiatalabb szülők címet Nagy-Britanniában. Mindössze 11 évesen esett teherbe Észak-Londonban egy kislány egy 12 éves fiútól – idézte a brit bulvárlapokat a hvg.hu.

A gyerekek 2012 karácsonya után találkoztak, és állításuk szerint azóta is dúl köztük a szerelem. A lány anyja egyike lett Nagy-Britannia legfiatalabb nagymamáinak: mindössze 27 éves. Személyiségi okokból a gyerekek keresztnevét sem hozták nyilvánosságra. A brit Daily Mail szerint a lány tízéves volt, a fiú pedig tizenkettő, amikor összejöttek.

A baba hétvégén született meg, és kedden mentek el intézni a hivatalos papírokat. Az anya hetedik, az apa kilencedik évfolyamos tanuló, de nem egy iskolába jártak. Kislányuk valamivel több mint három kilogrammal született.

A The Sun című lap szerint családjaik támogatják a gyerekeket. A kisbaba egy éve tartó kapcsolatból született, és együtt akarják felnevelni – legalább is most így gondolják. A két gyerek állítólag teljesen odavan egymásért, és amint lehet, össze akarnak házasodni.

Úgy tudni, osztálytársaik és azok szülei megdöbbentek, amikor hallottak a szülésről. A kislány a múlt hónapig iskolába járt ugyanis, és nem nagyon látszott a terhessége. A gyermekanya édesanyja szintén tinédzser volt, amikor szült, így ő most a legfiatalabb brit nagymamák egyike a maga 27 évével.

A londoni lányanya 12 éves és három hónapos, öt hónappal a fiatalabb az eddigi „csúcstartónál”. Utóbbi 2006-ban Edinburghban szült 12 évesen, és csak 11 volt, amikor teherbe esett. A legfiatalabb apa eddig egy bedfordi kisfiú volt, akinek 1998-ban, 12 évesen született gyereke. A legfiatalabb szülőknek járó címet eddig egy dél-walesi pár viselte: a lány 14. születésnapja előtt vette észre, hogy terhes, 2010 novemberében szült. A barátjával 2009 szeptemberében találkoztak.

 

Kimaradt?