Feltételezett sorozatgyilkost vettek őrizetbe Bukarestben

Öt nő meggyilkolásának gyanújával őrizetbe vettek a hatóságok egy 60 éves bukaresti férfit. A szörnyű gyanút alátámasztja, hogy Vasile Lavric kertjében emberi csontokat találtak elásva az ügyészek – számoltak be a hírtelevíziók.

Az öt nő közül hárman testvérek voltak, akikkel a férfi sorrendben házasságban vagy vadházasságban élt. Az első feltételezett áldozat még csak 16 éves volt, amikor Lavric élettársa lett, és 1996-ban nyomtalanul eltűnt. A második feltételezett áldozatot 31 évesen vette feleségül, a nőnek pedig 2005-ben nyoma veszett. Néhány nappal később eltűnt a harmadik testvér is, akivel a férfinak gyereke is volt.

Az ügyészek további két nő meggyilkolásával is gyanúsítják a férfit, aki rosszul lett a keddi kihallgatásakor. A nyomozóknak azt mondta, hogy eltűntnek vélt volt feleségei és élettársai egy ideje Olaszországban élnek.

Az ügyben már korábban vizsgálat indult, de bizonyítékok híján a dossziét lezárták. A főügyészség azonban a napokban újabb nyomozást rendelt el, ekkor kerültek elő a kertben az emberi csontok. Az emberi maradványokat törvényszéki orvostani szakértők vizsgálják.

Kimaradt?