Ennyit költenek átlagban a romániaiaiak húsvétra

Átlagban 359 lejt költenek a városon élő családok a húsvéti ünnepre – derült ki a Mednet piackutató cég kedden nyilvánosságra hozott felméréséből.

E szerint a lakosság 85 százaléka ünnepli otthon, családi körben a húsvétot. Költségeik 15,2 százalékát az ünnepi prémiumokból, 11,2 százalékát ajándékutalványokból és 4,9 százalékát ajándékba kapott termékekből fedezik. 

A 18 és 35 év közöttiek nemcsak a családban, hanem baráti körben is ünnepelnek. A kérdezettek csaknem 65 százaléka fest tojást, 17 százalék inkább megvásárolja a pirostojást az üzletben. A húsvéti kalácsot a lakosság fele vásárolja boltból, míg 33,6 százalék otthon süti meg. Az ünnepi asztalhoz a bort a lakosság fele a kereskedelemből szerzi be. Körülbelül fele a lakosságnak fogyaszt bárány- vagy gidóhúst, a kérdezettek 5,3 százaléka pedig venne bárányt, de nincs pénze rá.

Hetven százalék ajándékkal is meglepi szeretteit. Az ilyenkor felajánlott ajándékok édességek mellett ruházati cikkek, valamint a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó kiegészítő termékek: díszek, lakberendezési cikkek.

Kimaradt?