Hét újszülöttjének megölésével gyanúsítanak egy anyát Utah államban

Kartondobozokban találtak meg egy garázsban hét újszülött tetemét Utah államban - közölte hétfőn az amerikai média. Az anyát, a most 39 éves Megan Huntsmant azzal gyanúsítják, hogy hat gyermekét 1996 és 2006 között meggyilkolta. Az nem derült ki a bírósági iratokból, hogy a nőt miért csak hat- és miért nem hétrendbeli emberöléssel vádolják.

A rendőrség a gyilkosságok indítékát nem közölte. A maradványok orvosszakértői vizsgálata megkezdődött.

A dobozokba rejtett tetemek egyikére a nő férje, Darren West bukkant rá, aki 2006 óta börtönben ült kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt, s nemrég szabadult. (Az ítélet szerint metamfetamint akart gyártani.)

West és Huntsman együtt élt azokban az években, amikor a gyerekek megszülettek. A nő 2011-ben kiköltözött abból a házból, amelynek a garázsában a tetemeket megtalálták. Az ingatlanban, amely West szüleinek tulajdona, Huntsman két felnőtt és egy tizenéves lánya lakik.

A nyomozók megpróbálják kideríteni, hogy mit tudhatott a férj és a szomszédok Huntsman terhességeiről és a szokatlan gyilkosságsorozatról. A rendőrség egyelőre Westet semmivel sem gyanúsította meg.

A halott csecsemőket Salt Lake Citytől 60 kilométerre délre, a 35 ezer lakosú Pleasant Grove-ban, egy középosztálybeli negyedben találták meg.

Kimaradt?