Előrejelzés: ilyen lesz az időjárás virágvasárnapkor

A már megszokott áprilisi időjárás előzi meg a virágvasárnapot a meteorológusok szerint: hét elején még hideg lesz, majd a hét végéig naponta változik a levegő hőmérséklete. Virágvasárnap azonap verőfényes meleg lesz, a hőmérséklet meg haladhatja a 20 Celsius fokot. A hőmérsékleti változások mellett szélfúvásra és esőre, de napsütésre is számíthatunk ezen a héten.

A húsvét előtti héten ismét lehűl a levegő, a hőmérséklet eléri a sokéves áprilisi átlagot: nap közben 15-17 fok, éjszaka 3-6 fok várható. Erdélyben ezen a héten nagy valószínűséggel esni fog szerdán és csütörtökön, a jövő hét elején pedig ismét sok csapadékra lehet számítani.

Székelyföldön és a hegyvidéken a hőmérsékleti ingadozások érezhetőbbnek ígérkeznek. A leghűvösebb nap április 10. és 15. lesz, amikor a legmagasabb hőmérsékleti értékek nem haladják meg a 8-10 fokot. Kellemes, meleg napra számíthatunk kedden, majd virágvasárnap – ekkor 17-18 fokig emelkedik majd a hőmérő higanyszála.

Székelyföldön a következő két hétben az éjszakai hőmérsékleti értékek sem csúsznak fagypont alá, csak a hegyvidéken, ahol 9-10-én és 14-17. között akár havazás is előfordulhat.

Kimaradt?