Csendőri igazoltatás a fákért szervezett flashmobon (GALÉRIA)

A marosvásárhelyi fákért, a zöldövezet ésszerű kezeléséért szerveztek villámcsődületet vasárnap délután a főtéren. Lampa Levente, a szervezők egyike a maszol.ro-nak elmondta, a korábbi hasonló megmozdulásoknak is volt némi eredménye, ettől is azt várják, hogy a városgazdálkodás nagyobb figyelmet szenteljen a civileknek.

„Nem azt mondjuk, hogy egyáltalán ne vágják ki a fákat, vagy ne nyessék meg azokat, hanem tegyék ésszerűen” – magyarázta a szervező. Lampa szerint a tavalyi akciónak is köszönhető az, hogy a szakbizottságba civilek is bekerültek, olyan szakemberek, akik a város polgárainak érdekeit képviselik.

Ez alkalommal egy olyan metodológia kidolgozását szeretnének kidolgozni, amely a városvezetés és a civilek érdekeit egyeztetve szabályozná a fakivágásokat, nyírásokat. Az idei fakivágásokról még a tavaly döntött a bizottság – magyarázta Lampa, aki azt is kifogásolta, hogy a közmeghallgatásokat hétköznap tartották déli órákban, mikor a dolgozó emberek nem tudtak megjelenni, hogy véleményüknek hangot adjanak.

Vasárnap délután a virágóra körül álldogáló, sétálgató, beszélgető embereket a csendőrök szúrópróbaszerűen igazoltatták, ugyanis „egy engedély nélküli tiltakozó akción vettek részt”. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?