Brutális cápatámadás: csak az úszósapkáját találták meg egy nőnek

Csak az úszósapkáját és az úszószemüvegét találták meg annak az ausztrál nőnek, akit egy hatalmas cápa ragadott magával csütörtökön a kontinens keleti partvidékén.

A 63 éves Christine Armstrong - mint minden reggel már hosszú évek óta - barátaival és a férjével úszott egy Sydneytől több száz kilométerre délre fekvő falu, Tathra strandja közelében. Egy ponton elszakadt a csoporttól és egyedül úszott a part felé, amikor egy cápa megtámadta. 

A férj szerint a ragadozó olyan nagy volt, hogy feleségének semmi esély sem volt vele szemben, szerinte az asszonynak ideje sem volt felfogni, mi történik vele, az állat egy pillanat alatt magával ragadta a mélybe. 

A hatóságok hajókkal és helikopterrel indultak a nő keresésére, de csütörtök estére csak az úszósapkáját és -szemüvegét találták meg. Holttestét tovább keresik két hajóval.

Hatósági adatok szerint az elmúlt 100 évben 168 embert öltek meg cápák Ausztrália partjainál. Az utóbbi időben elszaporodtak a cápatámadások, szakértők szerint a lakosság számának emelkedése és a vízisportok népszerűségének növekedése miatt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?