Környezetvédelmi oktatási csomagban gondolkodik Korodi Attila

A Zöld Útipakként (Green Pack) ismert környezetvédelmi oktatási csomag romániai alkalmazásáról egyeztetett Korodi Attila környezetvédelmi miniszter csütörtökön Bukarestben a Regionális Környezetvédelmi Központ (REC) ügyvezető igazgatójával, Bonifertné Szigeti Mártával.

A csomagot a Regionális Környezetvédelmi Központ dolgozta ki, az iskolai tantervben széleskörűen használható oktatási anyagokat tartalmaz, és nem csak egyszerűen az összegyűjtött ismeretekre helyezi a hangsúlyt, hanem az értékteremtésre, illetve a környezettudatos viselkedésre úgy az iskolában, mint a társadalom egyéb területein. „A Zöld Útipakkot már régóta ismerem, kiváló csomag, és szeretném, ha a Környezetvédelmi Alap által nyújtott támogatási rendszer révén sikerülne most már Romániában is alkalmazni, hogy minél több tanárt segítsen az oktatásban, illetve minél több gyerek javára váljon” – fogalmazott Korodi a beszélgetést követően.

 A Környezetvédelmi Minisztérium a korábbiakban volt már partner a Regionális Környezetvédelmi Központ különféle projektjeiben, így például a tavaly zajlott WaterCore projektben, amely az európai régiók közötti szoros együttműködést hívatott elősegíteni a vízhiány és az aszály területén. Idén pedig az OrientGate elnevezésű projekt keretében született partnerség. Az OrientGate célja, hogy az éghajlatváltozással kapcsolatos tudásanyagot felhalmozó közösségek és az ismereteket alkalmazó intézményi szereplők közötti tartós kapcsolat kiépítésével összefogja a klímaváltozás elleni erőfeszítéseket Délkelet-Európában.

Kimaradt?