Öregotthont avattak Búzásbesenyőn

A Maros megyei búzásbesenyői öregotthon átadásán vett részt pénteken Borbély László marosvásárhelyi képviselő, az RMDSZ politikai alelnöke. A modern, korszerű létesítmény, amelyre az önkormányzat a Regionális Operatív Program szociális ágazatán keresztül kapott támogatást, 16 beteg ellátására van kialakítva, 13 alkalmazottal.

„Minden egyes alkalommal szívesen jövök ide, és mindig azt tapasztalom, hogy ez a község él, gyarapodik. Ha ránézünk erre az épületre, láthatjuk mit jelent jó gazdának lenni, látjuk milyen sokat számít, ha a polgármesteri hivatal aktívan részt vesz a lakosság életében, és támogatja azokat az elképzeléseket amelyek a szép-korban levő szülők, nagyszülők jövőjéről gondoskodnak” - fogalmazott az öregotthon avatásán Borbély László. Elmondta, a szociális intézmény, amely a búzásbesenyői református egyház által az önkormányzatnak adományozott telken épült fel, valóban otthont fog biztosítani a község idősebb lakósai számára, akik legalább annyira rászorulnak a gondviselésre, mint a fiatal generáció. 

Az idén egy hidat is avatnak Búzásbesenyőn, két-három év múlva pedig, „remélhetőleg az Észak-erdélyi autópálya Aranyosgyéres és Marosugra közötti szakaszát adhatjuk át, amely az RMDSZ kezdeményezésére került be a prioritások közé” - fogalmazott Borbély.

A szövetség politikai alelnöke szentpáli látogatása során a helyi hulladék-tározóhoz is ellátogatott, amely ugyan pár hónapja  készen áll, egyelőre használhatatlan a megfelelő úthálózat hiányában. A marosvásárhelyi polgármesteri hivatalnak egy három kilométeres út megépítését kellene jóváhagynia Kakasdnál, de a munkálatok késlekednek. A polgármesteri hivatal képviselőivel és Kelemen Márton Megyei Tanács alelnökkel egyeztetett ez ügyben a politikus.

Kimaradt?