Magyar találmány nyerte a design Oscar-díjat

Streitmann Walter és Mátrabérci Zsolt egy gyermekeknek kifejlesztett, újfajta orrszívóval nyerte el a design Oscar díjának számító Red Dot díjat Németországban – írja a hvg.hu. A Nosiboo névre keresztelt készülék a 2014-es orvosi dizájn kategóriában nyert. A Red Dot zsűri a jó design mellett a termék általános minőségét, az innovációt, és a funkcionális működést díjazta.

“Apaként mindent megteszek azért, hogy kisfiam a lehető legkevesebbet kapjon antibiotikumot, vagy gyógyszeres hatóanyagú orrspray-ket. A készülék nemzetközi sikere megerősít abban, hogy a helyes út a megelőzésé, és nem a gyógyszereké” - hallhattuk a díjjal kapcsolatban Zsolttól.

A készülék szívóereje a csecsemőkortól kisgyermekkorig optimálisan állítható, maximuma az egészségügyileg megengedett legerősebb érték. A szabadalmaztatott Colibri szipka higiénikusan tisztítható, BPA-mentes, rugalmas kialakítása nem okoz orrnyálkahártya-irritációt. Az orrszívás eddig sokszor küzdelem volt a különböző, a piacon eddig árusított eszközökkel, de ezen változtat vélhetően a Nosiboo.

Kimaradt?