Sehova nem vezető utat avatott a kormányfő

Befejezetlen utat avatott fel Victor Ponta kormányfő. Az út átadása tavaly decemberben történt, de csak most kapta fel a román sajtó. A Szeben megyei Oltrákovica községhez tartozó megyei út aszfaltrétege egy sínpárnál ér véget, vasúti átjáró nincs. Az utat a közelben működő vízerőművel együtt építették, ám alig néhány száz méterrel az erőmű elhagyása után az autózók nyílt terepre érkeznek, az út ugyanis sehova nem vezet.

Szeben Megye Tanácsának képviselői azt mondják az üggyel kapcsolatban, részükről valamennyi törvényes lépésnek eleget tett a vízerőmű, hiszen kérvényezte az útépítési engedélyt, a forgalmi rendőrségtől pedig a vasútvonalon való átvezetés engedélyezését is, valamint az ilyenkor használatos András-kereszt elhelyezését.

Itt akadt el a dolog, hiszen a Szeben megyei forgalmi rendőrség válaszában az áll, hogy korszerű vasúti átjárót kell építeni, elektronikus hang- és fényeffektusokkal, illetve sorompóval ellátva. Ezt azóta sem bocsátották az építkező rendelkezésére.

A nyílt mezőre vezető út 2,4 millió lejbe került az önkormányzatnak, és a Nagytalmács-Felek főút forgalmán hivatott segíteni, ha ez az országútszakasz bármilyen okból kifolyólag járhatatlanná válik.

Kimaradt?