Nincsenek biztonságban a Microsoft Word felhasználói

Egy most felfedezett biztonsági rést kihasználva távolról átvehető a Word szövegszerkesztőt futtató gépek fölött a hatalom. A Microsoft egy gyorsjavítást adott ki, amit mindenkinek érdemes telepíteni, mert a cég úgy tapasztalja, hogy folyamatosan támadják a Wordöt futtató gépeket – hívta fel a figyelmet a hvg.hu.

A portál a HWSW beszámolóját idézte, amely szerint a hibát kihasználva a támadók behatolhatnak az érintett számítógépekre, saját programkódjaikat is futtathatják rajta. A Microsoft közölte: nem egy elméletben kihasználható hibáról van szó, folyamatosan behatolási kísérleteket tapasztalnak a Microsoft Word 2010-ben.

A Word-használók akkor kerülnek veszélybe, amikor megnyitnak számítógépükön egy fertőzött RTF szöveges dokumentumot. A rosszindulatú fájl adathibát okoz a rendszerben, amihez onnantól kezdve hozzáférnek a támadók.

A Microsoft egyelőre nem javította ki a veszélyes szoftverhibát, de az RTF fájlok megnyitását blokkoló gyorsjavítás ide kattintva letölthető a vállalat honlapjáról, a "Fix it for me" sáv alatt lévő "Enable this fix it" alatti ikonra kattintva. A letöltött fájlt ezután telepíteni kell. A biztonsági rést várhatóan áprilisra foltozza be teljesen a cég.

Kimaradt?