Leszúrta ittas férjét egy háromszéki asszony

Konyhakéssel szúrta le ittas férjét egy idős gelencei asszony. Nicoleta Marin szóvivő pénteki tájékoztatása szerint a település rendőrségét telefonon értesítették, hogy családon belüli nézeteltérés következtében elhunyt egy férfi.

A nyomozók megállapították, hogy az idős házaspár italozás miatt összeveszett, majd a vita hevében a feleség egy konyhakéssel mellen szúrta 62 éves férjét, aki belehalt sérülésébe. Az ugyancsak 62 éves asszonyt őrizetbe vették, és gyilkosság vádjával indult eljárás ellene.

A háromszéki közvéleményt tavaly két családon belül elkövetett gyilkosság is megdöbbentette. Mint arról beszámoltunk egy középkorú férfi novemberben a sepsiszentgyörgyi 105-ös tömbházban gyerekei szeme láttára brutálisan meggyilkolta élettársát. A tettes ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emeltek vádat, ugyanis a férfi kalapáccsal és egy fémből készült harapófogóval többször is fejbe ütötte az áldozatot, majd egy késsel 18-szor megszúrta. Az elmúlt év végén pedig egy kábítószer hatása alatt álló kézdivásárhelyi fiatalember szúrta le édesanyját.

Tavaly összesen 56 családon belüli erőszakot jelentettek a Kovászna megyei rendőrségen, ebből 41 esetben súlyos testi sértés miatt indult eljárás a családtagok ellen. Ion Popa háromszéki rendőrparancsnok elmondta: az új büntetőtörvénykönyv életbe lépése óta jelentősen megnövekedett az ilyen jellegű esetek száma, ugyanis a jogszabály előírja, hogy minden panaszt nyilvántartásba kell venni, azonban sok esetben a bántalmazott családtag később visszavonja panaszát, ezért nem indul eljárás.

A háromszéki rendőrparancsnok szorgalmazza, hogy a bántalmazottak minden szóbeli vagy fizikai bántalmazás miatt tegyenek panaszt, és rámutatott, hogy a rendőrség védelmet is biztosíthat az áldozatoknak. 

Kimaradt?