Hűvös idő lesz húsvétkor, május pedig sok esőt hoz

A verőfényes márciust hűvös április és esős május követi – derül ki a kéthónapos előrejelzésből, amit az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken tett közzé. A hét végén várható szokatlanul meleg idő után enyhe lehűlés következik, már vasárnap megjelenhetnek az első esőcseppek is az országban.

Ám addig 22-24 fokig melegedhet fel a levegő, különösen a déli és a nyugati országrészben. Vasárnap délutánra megerősödik a felhőzet az ország nyugati és északi területei fölött, a hőmérsékleti átlag pedig 6-8 fokot csökken.

Áprilisban az átlaghőmérséklet az évszaknak megfelelően alakul, 20 és 25 fok közötti ingadozással, így húsvétkor lehet, hogy hűvösebb lesz, mint most. Májusban azonban jelentős csapadékmennyiségre számíthatunk, ami azzal jár, hogy nem melegedik fel túlságosan a levegő. Májusban az átlagos lehulló csapadékmennyiség 70 liter lesz négyzetméterenként, helyenként a belvizek emelkedését okozva.

Az idei nyárral kapcsolatosan a meteorológusok azt mondják, száraz, csapadékmentes lesz, ami nagy valószínűséggel szárazságot fog okozni.

Kimaradt?