A Pink Floyd hírnevének szülőháza megvásárolható

 

7 millió 300 ezer lej körüli összegért eladó a színpadi fényshow-k úttörőjeként ismert Mike Leonard háza. Az épület érdekessége, hogy bérlőként a Pink Floyd eredeti gárdájának tagjai laktak benne a '60-as évektől. Gyakorlatilag itt hozták össze a '60-as években a világhírnévre szert tett zenekart.

pinkfl szoba

A sztárok otthona általában felülmúlja a képzeletet. Csak éppen nem olyan értelemben, mint a Leonard-ház. Azt ugyanis gyakorlatilag a zenekar tagjai használták utoljára, jelenleg romos, belül megeszi a kosz és eszméletlen felfordulás uralkodik benne.

A nagy britanniai Highgate-ben álló ház maga azonban a becslések szerint jelenleg 1,2 millió fontot, azaz több mint 430 millió forintot ér még így is a piacon.

pinkfl tetoter

A házat most először kínálják eladásra azóta, hogy a Pink Floyd tagjai bérelték. Az árverés szeptember 20-án kezdődik. Az épület leendő tulajdonosának egy teljeskörű felújításra kell felkészülnie.

pinkfl hagyatekok

Azonban egy rajongónak – feltéve, ha van elég pénze – akár kuriózumként is megérheti megvenni a házat, hiszen itt fejlesztették ki a rájuk jellemző hangzás- és látványvilágot a híres zenekarnak az alapító  tagok.

Kimaradt?