EP-választások: börtön jár a kettős szavazásért

„Az RMDSZ listájára szavazzanak a romániai magyarok, és vigyázzanak: ha két listára (romániaira és magyarországira) adják le a voksukat, akár börtönbüntetéssel fizethetnek érte” – figyelmeztetett csütörtöki, kolozsvári sajtótájékoztatóján Máté András képviselő.

A Kolozs megyei RMDSZ elnöke arról számolt be, hogy a szervezet túlteljesített az európai parlamenti választásokhoz szükséges aláírások gyűjtésében. A Kolozs megyei RMDSZ 17 ezer aláírás gyűjtését vállalta, ehhez képest, az önkénteseket érő fenyegetések ellenére túlteljesítettek, és összesen 22749 ember hozzájárulását sikerült megszerezniük, amelynek közel fele Kolozsvár magyar lakosságától származott.

A magyarországi, április 6-i választásokat illetően a megyei szervezet elnöke arról beszélt, az elmúlt időszakban tizenhat Kolozs megyei településen járva 250 iratcsomót állítottak össze. Mint mondta, március 22-ig, délután 16 óráig lehet még regisztrálni, ehhez pedig a valasztas.hu honlapot ajánlja. A regisztráció egyszerűségét demonstrálandó a csütörtöki sajtótájékoztatón egy kollégáját megkérte, élőben tegye meg a szükséges lépéseket.

 

 

Kimaradt?