Marosvásárhely megbocsátott szülöttjének, Keresztes Ildikónak

Több évig volt nemkívánatos személy Keresztes Ildikó saját szülővárosában, Marosvásárhelyen, ugyanis 2010-ben nem juttatta tovább az X-Faktorban a szintén maros megyei Szabó Elődöt. Azóta nem hívták fellépni – mostanáig.

A Marosvásárhelyhez közel fekvő Szászrégenről származó Szabó Elődöt a környéken Demjén Ferenc alteregójaként tisztelik és szeretik, így Ildikó döntése óriási felháborodást keltett. „Én akkor szakmai döntést hoztam és nem nézhettem azt, Előd honnan jött. Bármennyire is tehetségesnek tartom, sajnos akkor volt olyan versenyző, aki tehetségesebbnek bizonyult” – vallotta be Ildikó a Blikknek, aki nem sokkal később maga is szembesült a népharaggal.

Előd rajongói nem fogadták el a helyi kötődésű mentor döntését, komoly szervezkedésbe kezdtek azért, hogy Ildikó ne léphessen fel a városban. És mivel a koncertszervezők is a vendégekből élnek, nem érte volna meg nekik, ha elhívják. Több, mint három év kellett ahhoz, hogy megnyugodjanak a kedélyek, így nemrég Keresztes Ildikó végre ismét eljutott annak a városnak a színpadára, amelyet mindennél jobban szeret.

„Azóta rendeződtek a dolgok. Most már szívesen látnak nem csak itt, de sok más erdélyi városban is, és én pedig örömmel megyek, amikor csak tudok. Nemrég a 100 éves Kultúrpalota ünnepségén az Autostop nevű helyi zenekarral léptem fel, Marosvásárhely után Kolozsváron is koncertezek a rádió 60. születésnapi eseményén, és felkértek a Vásárhely című dal eléneklésére. Abban a pillanatban, amikor átlépem a határt, olyan mérhetetlen nyugalom száll meg, amelyet csak itt tapasztalok. Persze ha szerveznek ide koncertet, az nekem lehetőség arra is, hogy a családdal és a régi barátokkal töltsek egy kis időt” – lelkendezett Ildikó.

Mint a Blikk kérdésére elárulta, a legfőbb érintett, Szabó Előd sem haragszik már az énekesnőre. „Valóban nagyon rosszul esett, hogy hazaküldött, de ma már, közel négy év távlatában csak a jóra emlékszem. Azóta találkoztunk kétszer is, és átbeszéltük a régi sérelmeket, örülök, ha ő is jön Marosvásárhelyre koncertezni, és remélem a közelgő Barbara musicalem bemutatójára is eljön majd” – tette hozzá Előd.

Kimaradt?