Fiatalabb modellre cseréli Liptai Claudiát a TV2

Ősztől lecseréli a TV2 a csatornával szinte egybemosódott arcot, a Liptai Claudiáét, a Rising Star tehetségkutató indításánál. Annak, hogy a kereskedelmi csatorna miért nem a legnagyobb ászát kérte fel, több oka is van – írja a Blikk. 

A Sztárban Sztár szintén ősszel indul, és abban Claudia zsűriként vesz részt. Ráadásul az új énekes tehetségkutató a fiatalabb nézőket szólítja meg, élére friss arcot szeretnének a fiatalabb korosztályból. Egyelőre azonban nincs befutó.

A TV2-nek nincs olyan fiatal képernyőse, mint az RTL Klubnak, amely a szintén sokat foglalkoztatott, de már a negyvenhez közelítő Sebestyén Balázs (36) helyett a fiatalosabb műsorokban előrukkolt Istenes Bencével (26). Az ifjú titánt, aki a legutóbbi X-Faktorban lépett elő vezető arccá, gyorsan elfogadták és megszerették a nézők.

Claudia anyacsatornája is próbált már korábban új arcokat bevezetni. A Megasztár első három évadát Görög Zita (34) vezette, a negyediket Szekeres Nóra (33). Előbbi már nincs a csatornánál, utóbbi pedig a Babavilág című műsornál vált igazán be. Később az Összeesküvőkben Peller Mariannt (30) vetették be, aki jelenleg otthon babázik kisfiával, ráadásul az ő népszerűsége meg sem közelítette Liptaiét.

A csatorna másik két nagy női ásza, Demcsák Zsuzsa (35) és Gombos Edina (37) már szintén inkább a középkorúakkal ért szót. Az egyetlen fiatal a csatorna legjobbjai között Tatár Csilla (30), aki jelenleg a Mokkában bizonyít, élő show-műsorban azonban még nincs gyakorlata.

„Érdemben még nem tárgyaltunk senkivel sem, nyitott kérdés, hogy ki vezesse a Rising Start - reagált a hírre Koltay Tamás, a TV2 szóvivője. Olyannyira, hogy a TV2-höz köthető és reálisan szóba jöhető műsorvezetők közül még senkit nem lehet kizárni, tette hozzá.

Kimaradt?