Börtönbüntetésre ítéltek egy háromszéki rendőrt

Háromszéki rendőrtisztet ítélt felfüggesztett börtönbüntetésre a bíróság, miután kollégái tetten érték, hogy forgalomba be nem írt autóval, és hamis számtáblával közlekedik. A Korrupcióellenes Ügyészség (DGA) arról tájékoztatta lapunkat, hogy a brassói bíróság három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a háromszéki közlekedési rendőrség keretében dolgozó tisztet.

Az ügyészség szerint 2012 elején saját kollégái állították meg rendőrt, aki saját tulajdonú, de forgalomba be nem írt autóját vezette Sepsiszentgyörgyön. Mint kiderült az autójára egy olyan hamis rendszámtáblát szerelt, amit korábban rendőri hatáskörével visszaélve szerzett.

A korrupcióellenes ügyészek közleménye szerint a rendőrtiszt úgy tett szert a számtáblára, hogy egy közúti balesetbe keveredett autóról leszerelte, arra hivatkozva, hogy a járműnek lejárt a kötelező biztosítsa. A számtáblát azonban nem adta le a rendőrségen, hanem a forgalomba be nem írt autójára szerelte. Az ügyészek a rendőrség belső elhárítási irodájával együttműködve állították össze a rendőr elleni bizonyítékokat és a vádiratot.

 

Kimaradt?