„Banis akciót” hirdetnének Izsák Balázs megsegítésére

Újabb „banis akciót” kezdeményezne az Itthon vagyunk Egyesület. A marosvásárhelyi civil szervezet a Székely szabadság napja nevű autonómiatüntetés résztvevői számára gyűjtene pénzt, akiket különböző kihágások címén összesen 36 ezer lejre bírságolt a csendőrség – számolt be blogján Lakó Péterfi Tünde.

Az egyesület munkatársa közölte: úgy döntöttek, hogy felajánlanak a náluk lévő banikból 1200 lejt a 12 ezer lejre bírságolt Izsák Balázsnak, ha a Székely Nemzeti tanács elnöke úgy dönt, hogy kifizeti az összeget. „Ugyanakkor érdemesnek tartjuk egy újabb banis akció elindítását, melynek szervezésében minden segítséget szívesen veszünk. Várjuk azoknak az embereknek a jelentkezését, akiknek rendelkezésére áll egy olyan helyiség, ahova a banikat gyűjthetjük, és azt fel is ajánlanák” – írja Lakó.

Kedden Izsák Balázs a maszol.ro-nak elmondta: nem áll szándékában kifizetni a pénzt. Fellebbezni fog a közigazgatási bíróságon, mert a bírságot megalapozatlannak tartja.

Lakó Péterfi Tünde blogbejegyzését a Facebook-oldalára is kiposztolta. A kommentelők vegyesen fogadták az Izsák Balázs támogatására irányuló kezdeményezést. Több hozzászóló azzal érvel, hogy az SZNT elnöke "elárulta a székelyek ügyét". Szemére hányják azt is, hogy elhatárolódott a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomtól (HVIM). Néhányan ezért azt javasolták, hogy inkább a megbírságolt HVIM-esek számára kellene pénzt gyűjteni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?