Hogy is juthatott eszükbe a firenzeieknek, hogy lecseréljék a liliomot?

Nem tetszik a firenzeieknek, a város alpolgármesterének sem nyerte el a tetszését a város új logója, amely a nemzetközi kulturális-kereskedelmi eseményeken hivatott jelképezni Firenzét. Alig fogadták el, máris Facebook-oldal nyílt Firenze városa új szimbóluma eltörlésére.

"Nem vagyok oda érte" - nyilatkozta Dario Nardella alpolgármester, aki a kormányfővé lett korábbi polgármester Matteo Renzi helyett irányítja a várost. Nardella hozzátette: Firenze jelképe a liliom volt a 11. század óta és az is marad.

A Firenze új logójára tavaly nyáron hirdettek nemzetközi pályázatot. A több mint 2500 kommunikációs szakember által küldött terv közül a firenzei Fabio Chiantini munkáját választották ki.

Az új logó Firenze latinul, angolul, németül és spanyolul egymás alá nagybetűvel felírt nevéből áll: FLORENTIA, FLORENCE, FLORENZ, FLORENZIA.  Bizonyos betűk kiemelésével Firenze olasz neve is kiolvasható belőle.

Az alpolgármester a sajtónak elmondta, szerinte az ötlet nem is új, mivel a Prága városát reklámozó korábbi logó is erre hasonlít.    

Kimaradt?