Megszűnt a gyors és ingyenes filmnéző program

A hét egyik legnépszerűbb híre volt, hogy a Popcorn Time nevű programmal azonnal és ingyenesen lehet filmeket nézni HD minőségben. Készítői szerint legálisan, hiszen a program a weben egyébként is elérhető adatokat gyűjtötte össze egy könnyen használható és szép felületre - mégis leállították. Jó hír, hogy még újjászülethet.

A techvilágban mindenkit ámulatba ejtett a héten egy argentín dizájner programja, amely a netről elérhető torrentekből azonnal letölthető és fél percen belül már lejátszható filmeket kínált a felhasználók számára. Egy idő után törölték a MEGA fájlmegosztóról, de más helyeken még elérhető volt, így a filmek streamelését továbbra is egy könnyen használható és szép felületen lehetett elindítani.

Mindez legális is volt, hiszen a weben egyébként is elérhető tartalmakat gyűjtötte össze. A szolgáltatás honlapján úgy fogalmaznak: "A Popcorn Time  projekt legális. Ellenőriztük. Négyszer." Most mégis leállították a programot, elérni már nem lehet, és azok sem tudják használni, akik még időben letöltötték.

Népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy pár nap alatt 32 nyelvre lefordították és a világ minden országában töltötték. Fejlesztői azzal indokolják a döntést, hogy veszélyben érezték magukat a filmipar miatt, amely egyébként szerintük "ódivatú" és "túl sok nevetséges korlátozással él". Mindebből akár arra is lehet következtetni, hogy komoly fenyegetést kaptak a filmipar befolyásos szereplőitől, de ez csak felvetés.

Jó hír, hogy a szoftver forráskódját a fejlesztők bárki számára elérhetővé tették, a Github oldalon pedig egy programozó közösség újra akarja éleszteni a Popcorn Time szolgáltatását.

Kimaradt?