Elhunyt Krecsák Albert, Nagyenyed volt alpolgármestere

Életének 63. évében elhunyt Krecsák Albert vegyészmérnök, Nagyenyed volt magyar alpolgármestere – tudatta szombaton az RMDSZ sajtóirodája.

A közlemény szerint Krecsák Albert a Fehér megyei RMDSZ alapító tagja volt, a kezdetektől felelősségteljes és önfeláldozó közösségszervező munkát végzett a szövetségben és a helyi önkormányzatban, 2008 és 2012 között pedig Nagyenyed alpolgármestereként tevékenykedett.  2010-ben az RMDSZ Ezüstfenyő díjával tüntették ki.

Nevéhez fűződik a Bethlen Kollégium teljes rehabilitációjáért folytatott küzdelem, Nagyenyed sorsa, megmaradása életcélja volt mindvégig. Nemzetközi és országos vásárokon és kiállításokon az ő munkájának eredménye is volt az, hogy mindig megjelent az enyedi középkori vár, a kollégium, a csombordi magyar rózsatermesztők, borászok, sajttermelők és méhészek kínálata.

„Munkáját elismerték és értékelték, a közönség iránti szolgálata, elkötelezettsége példaértékű marad számunkra. Búcsúzom a magam, és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség országos vezetőségének nevében. A gyászoló család bánatában osztozunk” – írta közleményében Kelemen Hunor szövetségi elnök.

Kimaradt?