Mire számíthat egy erdélyi magyar nő a nők napján?

Vásárlás közben kérdeztünk meg férfiakat arról, hogy milyen meglepetéssel készülnek szívük választottja számára szombaton, március 8-án. A fürdősótól kezdve a héliummal töltött léggömbig sok minden elhangzik, de a lényeg, hogy a nők napjáról egyikük sem feledkezett meg.

P. Imre, 42 éves: Virágot kap tőlem, természetesen a kedvencét. Persze ha jobban belegondolok, csak fényképről tudja majd megcsodálni, mert a barackvirágok még nem illatoznak. Aztán meg én leszek számára az éjjel is nyitvatartó lemezbolt, ahol teljesen ingyen olyan zenét hallgat, amit szeretne. Amint kezd unalmassá válni a zenehallgatás, jöhet a szintén éjjel-nappali mozi: tizenkét film közül választhat. Ilyen értelemben az én nőm nem kerül még tíz lejbe sem.

V. Viktor, 38 éves: Nálunk ez a nőnapi szokás valahogy másképp alakult. Szeretem azt hinni, hogy a kedvesemmel el tudom hitetni: számára az év minden napjáná nők napja van. Ezt az egy napot még ismerkedésünk legelején nekem ajándékozta, állítólag azért, mert számára ajándék, ha nekem jót tehet. És nekem az a jó, ha ma elmegyünk ketten bowlingozni. Na jó, a szál virág azért minden évben játszik, és mivel olcsók a virágok, hát hogy mondjam, 5-6 lejt ér a hölgy? Tényleg csak ennyi lenne?

K. Márk, 27 éves: Fürdősót vettem neki, a kedvencét. Az ajándékhoz további apróságok is hozzátartoznak, de ennek részleteit kizárólag neki tartogatom.

I. Zsolt, 41 éves: Nem vagyok az az ajándékozó típus. Többször próbáltak már rávenni a nők is, férfiak is, de én már a munkahelyen elhangzó bájfecsejt sem tolerálom. Ne értsen félre senki, nem vagyok nőgyűlölő és semmi bajom az egyenlőséggel, férfiak napjára sem áhítozom. De senkinek sem akarom kiszúrni a szemét egy hatlejes virággal. Amikor meglátok valamit, ami a kedvesem kedvence, vagy éppen kedvére való lenne, akkor azt szívesen megveszem neki. Nők napjától, karácsonytól és születésnaptól függetlenül is.

Sz. Zoltán, 36 éves: Négy nő kap tőlem virágot minden március 8-án: a két kislányom, a gyönyörű feleségem és édesanyám. Igaz, ő két szálat, mert neki már a temetőben kell átadnom, sajnos. Mindemellett igyekszem úgy élni, hogy ne csak ezen az egy napon legyen a nők napja, ha már így áldott vagyok az asszonyok között.

E. László, 46 éves: Egy héliummal töltött léggömböt kap. Bután hangzik, igaz? Szóval a napokban megkértem, hogy egy pici papírra írja rá a legmélyebb kívánságát. Azt belegyömöszöltem egy léggömbe és héliumot fújattam bele. Most meg hazaviszem neki és arra fogom kérni, hogy engedje fel az égbe. Mert ami kívánság az égbe jut, az teljesül is. Na jó, lehet, hogy nem kell ennyire materialistán nyélbe ütni az akciót, de nekem minden agysöprés után is ennyire futotta.

A. K. Levente, 33 éves: Hírhedt nőfalónak ismer mindenki, szóval egyértelmű, hogy holnap minden szemembe néző hölgyet minimum egy virággal, de lehet, hogy egy visszautasíthatalan ajánlattal is meglepem. Na jó, csak vicceltem. Nem ünneplem a március nyolcadikát. És hirhedt nőfaló sem vagyok.

B. J. Mátyás, 42 éves: Vettem neki egy golyóstollat. A szívem választottjának ugyanis az a szokása, hogy hosszú körmondatokban megfogalmazott szakító leveleket ír nekem. Szerintem a mostani írószer már a végét járja, szüksége lesz egy újra.

K. Rajmond, 23 éves: Nem vagyok biztos benne, hogy meg merném kockáztatni az ajándékozást a nők napján. Harcias természet kedvesem nyilván azonnal felháborodna az őt ért atrocitáson és gondolkodás nélkül a fejembe vágná a kis figyelmességnek szánt ajándékomat. És én is úgy gondolom, minden nap el kell halmozzam nőknek kijáró figyelmességgel, hiszen ő is naponta megajándékoz a nőiességével.

T. Zsombor, 39 éves: Ezelőtt hét évvel éppen ezen a napon kértem meg a kezét egy gyönyörű gyűrűvel. Azt hiszem, ezt az ajándékot soha nem tudom überelni, és nem a kis ékszer szépséges volta miatt, hanem mert ez volt a legtöbb, amire a kedvesem valaha is vágyott. Szóval azóta csak emlékeket és élményeket gyűjtök számára, de ez már a mi életünk intim részleteit képezik.

Kimaradt?