EP-választások: az RMDSZ az aláírások felét összegyűjtötte

A szövetség tíz nap alatt a szükséges támogatói aláírások mintegy felét gyűjtötte össze – jelentette be csütörtökön Kovács Péter főtitkár, az RMDSZ kampányfőnöke. Az európai parlamenti választásokra legkevesebb 200 ezer támogatói aláírás összegyűjtését tűzték ki célul.

„Aláírásgyűjtő kampányunk során azt hangsúlyozzuk, fontos, ha a romániai magyarokat minél többen képviselik az Európai Unióban, hogy érdekeinkért csak a magyar képviselők küzdenek, értékeinket csak ők viszik el Európába” – mutatott rá a főtitkár.

A kampányfőnök elmondta, 25 évvel ezelőtt azért nem párt, hanem erős szövetségként alakult meg az RMDSZ, mert tudták, minden magyart képviselni kell, attól függetlenül, hogy Erdély mely részén él, melyik egyház tanait követi vagy éppenséggel milyen politikai nézeteket vall.

„Az RMDSZ legfőbb feladata továbbra is az, hogy a magyar emberek jogait megvédje és egybe tartsa közösségünket, amely a hiteles és eredményes európai képviselettel erősödhet és gyarapodhat – erről döntünk május 25-én”– fejtette ki Kovács Péter.  

A kampányfőnök tájékoztatása szerint országszerte, minden megyei és területi RMDSZ-székházban, valamint a szövetség színeiben tisztséget nyert polgármesterek hivatalában is gyűjtik az aláírásokat. A szavazati joggal rendelkező személyek csak egyetlen ívet írhatnak alá. Az RMDSZ európai parlamenti választáson való indulását támogató aláírásokat március 24-én iktatja és adja le a szövetség.

Kimaradt?