Nőnapon a nőkkel szembeni erőszak ellen kampányol az EU

A Nők elleni erőszak napja lesz az EU-ban a március 8-i nőnap. A nemzetközi nőnap alkalmából az Európai Parlament több, nők elleni erőszakról szóló rendezvényt is szervez ezen a héten - írja honlapján az Európai Parlament.

A nőjogi és esélyegyenlőségi szakbizottság március 5-én A nők elleni erőszak megakadályozása – kihívás mindenki számára címmel rendez vitát a tagállami parlamenti képviselőkkel és ismertetik annak az uniós felmérésnek az eredményét, amely a nőkkel szembeni nemi alapú erőszakot vizsgálta.

Március 5-én, szerdán Mikael Gustaffsont, a nőjogi szakbizottság elnökét kérdezhetik az olvasók a témában a Facebookon. Március 4-én és 5-én újságírói szemináriumot is szervez az EP A nők és a választások: Vajon most más lesz? címmel a nők európai politikában betöltött szerepéről, az európai választásokhoz közeledve.

Március 8-tól az ARTE francia–német műsorszolgáltató online ingyen elérhetővé teszi a nőnap témájához kapcsolódó Die Fremde (Az idegen) című filmet három hónapon át, 24 nyelven. A film 2010-ben megkapta az EP filmdíját, a Lux-díjat.

Kimaradt?