Két hétig marad a tavasz a meteorológusok szerint

A Székelyföldre visszatérő tél csak baleset: az elkövetkező két hétben tavaszias, meleg és csapadékos lesz az időjárás a meteorológusok szerint. Az előrejelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat a sokéves mérések összehasonlításával készítette el.

Ennek megfelelően országszerte az átlagosnál melegebb lesz a levegő, a Bánságban és a Körösök mentén 11 és 14 Celsius fok között alakul ezen a héten, majd jövő hét elején enyhe lehűlés következik. Kevés esőzés várható ebben a térségben.

Közép-Erdélyben nappal 6 és 11 fok körül alakul majd a levegő hőmérséklete, éjszaka fagypont alá, akár -2 fokig is csökkenhet. A csapadék ebben a régióban ezen a héten gyakori lesz, különösen hegyvidéken, ahol átmenetileg havaseső, havazás is lehet.

Máramarosban a hőmérsékleti értékek megközelítik a 13 Celsius-fokot, ám március 10. környékén itt visszatér az évszaknak megfelelő időjárás, napközben hűvösebb lesz, éjszaka pedig fagypont körül alakul a hőmérsékletl. Esőzésekre ebben a régióban is a hét első felében, majd a jövő hét közepe táján lehet számítani. 

Kimaradt?