Korszerűsítés a vásárhelyi kórházi konyhán

Új konyhai felszerelésre cserélték a régit a Maros megyei sürgősségi kórházban. Az alagsorban berendezett konyhában elkészített ebédet mostantól nem a harminc éve használatos fazekakban, hanem az erre a célra készült zárt dobozokban szállítják a kórház különböző osztályaira. Ezen kívül a kézi mosogatás is megszűnik, mától korszerű, 90 fokos forró vízzel működő mosogatógép gondoskodik a tiszta edényekről.

Az új berendezést a kórház vezetősége és a megyei önkormányzat elnöke jelenlétében adták át, az eseményre a sajtót is meghívták. A németországi adagoló- és tisztítógépeket az Azomureș és a Linde cég támogatásával sikerült megvásárolni – hangzott el az átadáson, ahogy az is, hogy ilyenszerű modern berendezéssel Erdélyben csak egy Hargita és egy Szilágy megyei kórház büszkélkedhet.

Az adagológép nem csupán arra való, hogy az ebéd szállítása higiénikusan történjen és a beteg asztalára megfelelő hőmérsékleten, 65 fokosan kerüljön minden nap a friss ebéd, hanem arra is, hogy a konyha és a kórtermek között ne csökkenjen az adag.

A Maros megyei sürgősségi kórházban napi 7 lejből készül el egy beteg számára a reggeli, az ebéd és a vacsora.

Kimaradt?