Két éve halott szerelméhez megy feleségül egy francia nő

A harmincas éveiben járó Pascale képtelen volt feldolgozni, hogy elveszítette szerelmét, éppen egy hónappal az esküvőjük előtt. A gyászoló nő Michel nevű szerelmével hét évig élt együtt. A férfi két éve szívrohamban hunyt el.

A menyasszony teljesen összetört a csapás alatt. Olyannyira képtelen volt feldolgozni a gyászt, hogy úgy döntött: akkor is hozzámegy szerelméhez, ha a férfi testben már nem lehet jelen - írja a Bors. Egy különleges francia törvény alapján kérelmezte, hogy engedélyezzék neki a posztumusz házasságot, és ennek érdekében négy szívhez szóló levelet is írt Francois Holland köztársasági elnöknek.

Kérése meghallgatásra talált, így idén megszervezheti és megtarthatja az esküvőt az észak-franciaországi St. Omerban, a ceremónián elég, ha a vőlegény helyett csak a fényképe van jelen. Franciországban ugyanis egy különös törvény van érvényben, melynek alapján kérelmezhető ilyen eljárás. Ennek alapjául egy 1959-es tragédia szolgált: egy gátszakadás miatt 420 ember meghalt Dél-Franciaországban, és egy terhes kismama, aki elveszítette a vőlegényét, annyira kétségbe volt esve, hogy az akkori elnök engedélyezte számára a halál utáni házasságkötést. Azóta már 300 ember tartotta meg esküvőjét halott szerelmével e törvény alapján.

Pascale-é lesz a következő, ő pedig nagyon boldog, hogy ha csak a síron túl is, de a szeretett férfi felesége lehet. „Igaz, hogy Michel már nincs közöttünk, de örökre ő marad a párom - idézte a Mirror a gyászoló menyasszonyt. - Szívem minden szeretetét beleírtam azokba a levelekbe, és nagyon boldog vagyok, hogy a kérésem meghallgatásra talált."

Kimaradt?