A magyar Prezi vezérével tárgyalt Obama

Magyar üzletembert fogadott Barack Obama: a Prezi szoftverfejlesztő cég társalapító-vezérigazgatójával, Árvai Péterrel, valamint az Adobe cég képviselőivel azért találkozott az amerikai elnök, mert a két cég csatlakozott a ConnectED iskolai programhoz – írta meg az Index. Ez az Obama az általa meghirdetett program öt éven belül az összes amerikai tanuló számára elérhetővé akarja tenni a nagysebességű, szélessávú internetet és a nagysebességű, vezeték nélküli összeköttetést.

Az Adobe 300 millió dollár értékű szoftverrel és szoftverlicenccel, a Prezi pedig Edu Pro nevű prezentációs szoftverének 100 millió dollár értékű licencével járul hozzá a 21. századi tantermi technológia elterjesztéséhez. A két vállalat az Apple, a Microsoft, az AT&T, a Sprint, a Verizon, az Autodesk, és az O'Reilly Media után csatlakozott a ConnectED támogatóinak köréhez.

A Prezi támogatását olyan közösségi finanszírozású iskolák fogják megkapni, amelyeknek egyébként nem lenne esélyük hozzájutni ilyen technológiákhoz - mondta Árvai az MTI-nek. És azt is, hogy „Ami igazán fantasztikus ebben az egészben, az az, hogy az ebben a programban részt vevő összes nagy név közül valószínűleg a Prezi az egyedüli, amelynek európai háttere van. Nagyon büszkék vagyunk”.

A Prezinek az amerikai piacon már régóta jelen van, a 2008-as megalakulást követően, 2010-ben Budapest után San Franciscóban nyitotta meg második irodáját. A kezdetektől stratégia volt, hogy sikeressé váljanak az amerikai piacon, hiszen „ahhoz, hogy egy globális céget tudjunk kiépíteni, sikeresnek kell lenni a világ legnagyobb piacán".

Az elnökkel történt találkozóról, azt mondta, „nagyon kellemes volt”, és szerinte Obama „túlságosan jól ismer részleteket ahhoz, hogy soha ne látta volna” a terméküket.

A Prezi most arra törekszik, hogy a szoftvert könnyen hozzáférővé tegye az összes létező technológiai platformon, a felhasználónak ne kelljen azon gondolkodnia, hogy milyen telefonon vagy számítógépen fut. A Magyarországról elindult prezentációs szoftvert ma mintegy 190 országban több mint 35 millióan használják.

Kimaradt?